Lähikauppaamme oli tullut kalahyllyyn uutuutena lohijauhelihaa. ehkä vähän tyyristä hinnaltaan, mutta minusta ihana vaihtoehto aina sille samalle lohifileelle mitä tulee ostettua. Toki siitä fileestäkin saisi itse jauhettua jauhelihaa, mutta en minä ainakaan jaksa sellaista alkaa tekemään :) Ja onhan itse tehdyt paljon paremman makuisia kuin kaupan valmiit.

Etsin reseptejä netistä, mutta totesin, että eiköhän kokeilemalla itsekin osaa. Meinasin ensin tehdä pullia, mutta taikinasta tuli sen verran löysää, että pullat eivät pysyneet pannulla kasassa vaan painuivat pikku pihveiksi, jotka olivatkin toisaalta aika söpöjä. 

IMG-20210907-WA0000.jpg

Pienet lohipihvit, 10 kpl

1 dl vettä

vajaa desi korppujauhoja

600 g lohijauhelijaa

2 kananmunaa

tilliä, suolaa, sitruunapippuria ja sipulijauhetta

2 tl sitruunamehua

voita paistamiseen

Turvota korppujauhot vedessä hetki. Lisää muut ainesosat ja sekoita lusikalla sekaisin. Nosta jääkaappin hetkeksi. Laita voita pannulle ja pyörittele pulliksi. Anna paistua hetki. Käännettäessä pullat painuivat pieniksi pihveiksi. Paista miedolla lämmöllä muutaman kerran käännellen. Minulla mahtui kaikki pihvit kerralla pannulle. 

Lisukkeeksi tein muussia ja kermakastiketta

Kermakastike

1 prk tilli-sitruunakermaa

1 prk ruokakermaa

1/2 kalaliemikuutio

tilliä, limepippuria, rouhittua chilirouhetta.

juustoraastetta

Laita kermat ja kalaliemikuutio kattilaan ja kiehauta seos. Lisää mausteet ja lopuksi juustoraaste, jonka itse unohdin ja siksi kastike jäi aika löysäksi, mutta hyvää oli maultaan.

Mausteita voi laittaa oman mielen mukaan, niitä en mittaillut ja suolakin meni ihan tuurilla oikein. Kannattaa kokeilla!