Siinä ollut viimeisen parin päivän ajan polttava kysymys. Tarpeeksi kauan kun katselee yltä pursuavia kaappeja, niin jossain vaiheessa niitä alkaa tehdä mieli siivota. Nyt projektina on ollut tytön lelut, jotka täyttävät muutenkin hänen ahtaan huoneensa. Kaappeja siivotessa huomasin, että osaan tavaroista ei ole edes koskettu muuton jälkeen. Teipit oli edelleen  tiukasti pakettien ja laatikoiden ympärillä. 

Itse en ole kovin säästeliästä tyyppiä. Jos jotain voi myydä tai antaa pois, niin ei kun vaan. Tytöltä kysyttäessä tulee onneksi sama vastaus: "myydään". Joistakin tavaroista ajattelen, että säästän jos joskus tarvitsen, mutta sehän on sitten yleensä sellainen jota ei enää ikinä tarvitse. Minun vanhoja leluja on säästelty ja joitain niitä olen sitten antanut lapsilleni. Nyt laitoin taas barbini laatikkoon ja vien varastoon, kun ei tyttö niistä oikein innostunut. Itse kyllä leikin barbeilla koko ala-asteen. Ehkä tämän päivän lapset eivät taida enää leikkiä niin paljoa vai onko barbit jo niin last season. 

20210902_202556.jpg

Legoista tein myös jakoa. Ne kyllä säilyvät sukupolvelta toiselle. Ollaan lasten kanssa rakennettu minun vanhoilla Legoilla paljon taloja. Minulla oli ihania eläinhahmoja ja talon seiniä, joista on helppo rakentaa. Enää sellaisia ei ole enää edes myytävänä ja joskus huomasin, että keräilivät maksavat jopa niistä ihan hyvän summan.

Olenkin välillä miettinyt, että pitäisikö jotain säästää, että lapset voivat antaa ne omille lapsilleen tai muistella aikuisena mitä niillä oli tehnyt. Petsit on tytöllä ollut suosittuja, niin jos niistä osan jemmaisi. Ovat tarpeeksi pieniäkin säästettäväksi. Ja ehkä ne mun barbit menevät taas uudelle sukupolvelle jossain vaiheessa ihmeteltäväksi. Vai onko maailman meno muuttunut jo siihen mennessä niin paljon, että tämän päivän lelut ovat museo kamaa ja leikit suoritetaan muiden koneiden avulla. Toivottavasti ei.