Tällä hetkellä on netti täynnä jos jonkin näköisiä omenapiirakkaohjeita. Jokainen varmaan löytää sieltä mieleisensä paitsi minä, joka en jaksa aina oikein reseptejä etsiä. Jos pitää saada nopeasti jotain hyvää ja tulee mieleen, että siihenhän voisi laittaa vähän tuota ja vähän tuota, niin jotain uuttahan siitä aina syntyy. Se onko se sitten hyvää, onkin ihan toinen juttu... 

Meillä toivotaan aina uudestaan Mummo Ankan-omenapiirakkaa, mutta en jaksaisi aina tehdä samaa. Mietin siis jotain erilaista ja helppoa ja rahkapiirakkaa en ollut vielä tehnytkään. Kesken kaiken muistin vielä, että jääkaapissa oli itse tehtyä kinuskia jäljellä ja nehän sopivat oikein mainiosti yhteen. Niinpä tekasin eräänä päivänä tälläisen piirakan ja hyväähän siitä tuli.

OMENA-RAHKAPIIRAKKA KINUSKILLA

Valmis piirakkapohja makealle leivonnalle

3-5 omenaa koosta riippuen

2 rkl kanelisokeria

1 - 1 1/2 dl kinuskia

1 prk vaniljarahkaa

3/4 dl vispikermaa

2 kananmunaa

Painele sulanut piirakkataikina pyöreän vuoan pohjalle. Viipaloi omenat taikinan päälle. Omenat oli omia, joten en iitä kuorinut. Ripottele päälle kanelisokeri ja valuta juokseva kinuski niiden päälle. Sekoita kulhossa rahka, kerma ja munat. Kaada omenoiden päälle. Paista piirakkataikinapaketin ohjeen mukaan. Itse pidin lyhyemmän aikaa, kun mitä oli mainittu. Jäähdytä hyvin.

IMG-20210909-WA0000.jpg

Toinen mitä on tässä usempaan otteeseen tullut tehtyä ja jota minulla ainakin jää ikävä omista omenoista, on omenakaurapaistos. Helppoa ja hyvää vaniljakastikkeen kanssa. Ja se kauravoisekoitus siinä päällä on ihan parasta ja sitä pitää olla paljon!

OMENA-KAURAPAISTOS

n. 1 kg omenoita

1 tl kanelia

100g voita

3 dl kaurahiutaleita

1/2 dl sokeria

Omenoiden suhteen en ole juurikaan mittaillut. Lohkoin niitä vaan sopivaan kulhoon, että päälle sai mukavasti levitettyä joka kohtaan kaurahiutalevoiseosta.  

Ripottele omenalohkojen päälle kanelia. Sulata voi, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokeria ja levitä seos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa ja 20 minuuttia. Nauti hieman lämpimänä vaniljajastikkeen kanssa.